Uoči “Nedjelje Caritasa” predstavljen nacionalni program Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti – probudi dobro u svijetu”

U zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, na konferenciji za novinare, u srijedu 11. prosinca Hrvatski Caritas predstavio je nacionalni program „Za 1000 radosti – probudi dobro u svijetu“ te najavio 18 godinu za redom tradicionalnu humanitarnu prodaju božićnih drvaca na Trgu bana Jelačića u Zagrebu koja će se održati u subotu 14. prosinca kako bi se prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske.


Na konferenciji su sudjelovali predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, izvršna direktorica Odnosa s javnošću i Marketinga Privredne banke Zagreb Vilijana Belas, glasnogovornica Hrvatskih šuma Ana Juričić Musa, ravnateljica Nadbiskupske klasične gimnazije Ljuba Duvnjak, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, a konferenciju je moderirao glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije Zvonimir Ancić.

U sklopu 18. nacionalnoga humanitarnog programa «Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu » koju Hrvatski Caritas organizira u suradnji s « Hrvatskim šumama » i Gradom Zagrebom građanima Zagreba božićna drvaca bit će ponuđena na prodaju u subotu 14. prosinca od 8 do14 sati na Trgu bana Jelačića (oko spomenika). Nabavljajući drvca s korijenom, građani skrbe za vlastitu obitelj, pomažu obiteljima u potrebi, ali i podupiru očuvanje zelenih resursa Hrvatske. Ukupno će u subotu na Trgu bana Jelačića biti ponuđeno 200 drvaca,  a za svako drvce moguće je dati i više od predloženog iznosa ili ga kupiti te namijeniti obitelji u potrebi.

 

Izvor: www.caritas.hr

Facebook komentari

komentara

Comments are closed.