U Splitu održana medijska radionica Hrvatskog Caritasa za mrežu nad/biskupijskih Caritasa

O važnosti komunikacijskog poslanja Caritasa te smjernicama za komunikacijsku strategiju raspavljalo se u Splitu na dvodnevnoj medijskoj edukaciji u organizaciji Hrvatskog Caritasa.

Sudjelovali su profesori Odjela komunikologije Hrvatskog katoličkog sveučilista, prof. dr. sc. Jerko Valković, dr. sc. Anto Mikić, doc. dr. sc. Krunoslav Novak i dr. sc. Ivan Uldrijan približit će sudionicima radionice teme komunikacijske strategije, komunikacijskog poslanja Caritasa, komuniciranja s javnošću i medijskim istupima te predstavnici i djelatnici nad/biskupijskih Caritasa.

Bila je to druga u nizu ovogodišnjih radionica koje Hrvatski Caritas organizira za mrežu nad/biskupijskih Caritasa, a teme ove radionice oblikovane su temeljem analize potreba ravnatelja i djelatnika nad/biskupijskih Caritasa, a radi uspješnijeg komuniciranja s različitim javnostima, napose medijima.

Osim elementarnih komunikacijskih znanja i vještina, za prezentaciju i upoznavanje opće i vjerničke javnosti o djelovanju Caritasa u društvu, važno je i kontinuirano usavršavanje na ovom području. Stoga, svjesni suvremenih potreba i praćenja načina na koji se mijenjaju načini komuniciranja s javnostima i medijima, nad/biskupijski Caritasi željeli su ovom radionicom utvrditi i unaprijediti vlastite kapacitete.