Stručni skup o temi: „Iskustvo traume i posttraumatski rast kroz različite perspektive“

Sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja pri Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije i Sveučilište u Splitu organiziraju stručni skup „Iskustvo traume i posttraumatski rast kroz različite perspektive“ povodom obilježavanja sedme obljetnice rada Skloništa i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u srijedu 28. studenoga u 9 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu. Na skupu će sudjelovati: Ivna Grubišić, dipl. teolog i voditeljica Skloništa, prof. dr. sc. prim. Dolores Britvić, dr. med i redoviti profesor na MEFST-u, dr. sc. Boris Vidović, predavač na KBF-u Split i Marta Grbić, mag. psihologije i psihologinja u Skloništu. Moderatorica skupa je Silvana Burilović Crnov, voditeljica Informativnog odjela Tiskovnog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije.

Cilj ovog stručnog skupa je upoznati sudionike s različitim pristupima poticanja ovakvih pozitivnih promjena nakon suočavanja s izrazito stresnim ili traumatskim iskustvima, i to iz područja psihijatrije, psihologije te različitih psihoterapijskih pravaca. Stručni skup je namijenjen specijalistima psihijatrije, psiholozima, socijalnim pedagozima, pedagozima, socijalnim radnicima i ostalim stručnjacima zainteresiranim za ovu temu.

PROGRAM:

09:30 – 10:00 Prijava sudionika

10:00 – 10:10 – Pozdravni govor ravnateljice Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije s. Vlatke Topalović 10:10 – 10:30  – „Prikaz rada Skloništa za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja“, Ivna Grubišić, dipl. teolog, voditeljica Skloništa

10:30 – 11:00 „Od posttraumatskog poremećaja do posttraumatskog rasta“, prof. dr. sc. prim. Dolores Britvić, dr. med, redoviti profesor na MEFST-u

11:00 – 11:30 „Ima li trauma smisla?“, dr.sc. Boris Vidović, predavač na KBF-u Split

11:30 – 12:00 „Rast nakon traume u geštalt terapiji“, Marta Grbić, mag.psihologije, psihologinja u Skloništu za žene i djecu – žrtve obiteljskog nasilja

12:00 – 12:30 Rasprava

12:30 – 13:00  – Prigodno osvježenje