Stipendiranje studenata u akademskoj godini 2017./2018.

Natječaj će biti otvoren od 25. rujna do 20. listopada 2017. godine. Svaki župnik može predložiti samo jednog novog kandidata za primanje Caritasove stipendije. Župnik može prijaviti samo kandidata koji ima prijavljeno prebivalište u njegovoj župi. Kandidat može biti i polaznik srednje škole. Među pristiglim molbama Caritasova komisija će odabrati 20 novih stipendista za narednu akademsku godinu.

Da bismo Vam olakšali odabir kandidata, evo nekih od kriterija po kojima će se vršiti odabir:

• Redovno upisana godina škole/studija
  • Suradnja sa župnikom
  • Broj djece u obitelji
  • Socijalni status obitelji (visina mjesečnih obiteljskih primanja)

Za Natječaj je potrebno dostaviti slijedeću dokumentaciju:

1. Preporuku župnika
  2. Uredno i cjelovito popunjen obrazac Prijave za Natječaj ovjeren od strane župnog ureda
  3. Popunjenu Izjavu studenta o prihvaćanju volonterskog rada
  4. Potvrdu fakulteta/škole o redovito upisanoj šk/ak. godini
  5. Dokaz o obiteljskim (ne)primanjima (plaća, mirovina, soc. pomoć, D.D., potvrda Zavoda za zapošljavanje i dr.)

Svi kandidati, što uključuje i stipendiste iz protekle akademske godine, trebaju dostaviti navedenu dokumentaciju.

Molimo župnike koji imaju stipendiste iz prošle godine, da ih upozore na ovu odredbu kako ne bi ispali s liste stipendista u novoj ak. god.

Visina stipendije za studente iznosi 700,00 kuna mjesečno, a za srednjoškolce 500,00 kuna. Popunjene i ovjerene obrasce uz priloženu dokumentaciju potrebno je dostaviti Caritasu, poštom ili osobno, najkasnije do 20. listopada 2017. Isti rok vrijedi i za obnovu stipendije.

Prijave pristigle nakon navedenog datuma neće se uzeti u razmatranje.

Obavijest o rezultatima Natječaja kandidati i župni uredi dobit će pismenim putem.