Splitskom Caritasu donacija od 35 tisuća kuna za siromašnije studente

Humanitarnim plesom u studentskom restoranu ‘Kampus’ u Splitu je obilježen kraj prve etape akcije za prikupljanje pomoći 31 studentu slabijeg imovinskog stanja, kojima je po procjeni Caritasa nužna financijska pomoć. Organizator akcije je splitska udruga Alumni (ASUS), a odazvale su joj se sve sastavnice Sveučilišta u Splitu te predstavnici Splitsko-dalmatinske županije i obližnjih gradova.

bbimagehandler-ashx

Donaciju u iznosu od dosad prikupljenih 35 tisuća kuna č.s. Vlatki Topalović, ravnateljici splitskog Caritasa, uručili su doc. dr. sc. Mirjana Milić, predsjednica udruge ASUS, te prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu.

– Večeras smo svjedoci jednog velikog dobra. Prije nekoliko dana bila sam prisutna na otvaranju ovog studentskog restorana i bila sam radosna što se ulaže u njihov standard. Međutim, ova večer je pokazatelj da su studenti zahvalni za primljeno dobro, jer su spremni na šire vidike i prepoznaju i druge koji su u potrebi – zahvalila je č.s. Topalović.

Humanitarni ples održao se prigodno večer prije nego što će Šimun Anđelinović preuzeti dužnost predsjednika Rektorskog zbora Republike Hrvatske u ovoj akademskoj godini, a tom prigodom stigli su i ostali rektori Sveučilišta u Hrvatskoj, kao i ostali članovi zbora koji će danas u Splitu imati svoju redovitu sjednicu.

Preuzeto s Slobodna Dalmacija.

Facebook komentari

komentara

Comments are closed.