Splitski HDZ obilježio 28. godišnjicu utemeljenja humanitarnom večeri za splitski dječji Caritas

Ovogodišnja obljetnica utemeljenja splitskog HDZ-a posvećena je dječjem Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije, odnosno podružnici ‘Dječji osmijeh’.

Dječji Caritas je osnovan 2009. godine od strane Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije kao posebna podružnica koja u svom radu brine za više od 300 djece svih uzrasta, od rođenja pa do desete godine života. “Dječji osmijeh“ želi izići u susret i pomoći obiteljima kojima je, zbog teške gospodarske situacije, postalo sve teže kvalitetno odgovoriti na zahtjeve koje i dijete i društvo stavlja pred njih.

U ime podružnice ‘Dječji osmijeh’ večeri je nazočila voditeljica č.s. Marta Kegalj. Zahvaljujući brojnim donatorima, osigurane su i bogate nagrade u sklopu tradicionalne humanitarne lutrije. Od sakupljenih donacija kupit će se ono najpotrebnije, dječja hrana i higijenske potrepštine, te na taj način razveseliti obitelji i djecu, korisnike Caritasa.

U ime Caritasa Nadbiskupije Split i naših najmanjih jedno veliko hvala svim dobročiniteljima!