Projekt M.O.R.E. Rim – studijsko putovanje

 

U utorak 22. listopada, predstavnici projekta M.O.R.E. iz Caritasa Nadbiskupije Split koji je ujedno i nositelj projekta te njihovi partneri, uputili su se u Rim kako bi se stručno usavršili te vidjeli primjere prakse na području rada s maloljetnicima koji su počinili kazneno djelo ili prekršaj. U idućih nekoliko dana posjetili smo centre čiji je rad usmjeren na sprječavanje i suzbijanje socijalne isključivosti s posebnom pažnjom na mlade i obitelj. Boravak u Rimu trajao je od 22. – 26. listopada. Tijekom boravka u Rimu posjetili smo tri talijanske organizacije koje rade s mladima u riziku: CeIS don Mario Picchi, Arpj tetto i Don Bosco – Centro Accoglienza Minori.

Caritas Nadbiskupije Split, u suradnji s Centrima za socijalnu skrb Split i Omiš, dugi niz godina omogućuje mladima koji su počinili kaznu ili prekršaj u dobi od 16. do 21. godine, da istu odrade uključujući se u rad naše institucije. Tako je nastao i Caritasov projekt M.O.R.E. – mrežom i obrazovanjem za rehabilitaciju i edukaciju mladih kažnjenika. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj projekta je dodati ljubav u sustav te ojačati i povezati sve koji rade s počiniteljima kaznenih djela, da bi onda zajedničkim snagama mogli što bolje pomoći mladima, koji su u nekom dijelu svog života počinili krivi korak. Suradnici na projektu su: centri za socijalnu skrb Split i Omiš, Elektrotehnička škola u Splitu, Udruga Mentor te Zajednica Pape Ivana XXIII.

Zahvaljujući iskustvu studijskog putovanja, osnaženi zajedništvom vjerujemo i radujemo se budućoj suradnji na korist mladih ljudi, njihovih obitelji, a ujedno i našega društva.

Facebook komentari

komentara

Comments are closed.