Okrugli stol o uključivanju mladih počinitelja prekršajnih i kaznenih djela u rad humanitarnih organizacija

Dana 25. rujna 2020.godine  organizira se okrugli stol „Stvaranje učinkovite mreže socijalnih usluga u zajednici za rehabilitaciju i edukaciju mladih počinitelja prekršajnih i kaznenih djela“, u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, Split, od 9:30 do 13:30 sati.

Okrugli stol provodi se u sklopu projekta „M.O.R.E. mrežom i obrazovanjem za rehabilitaciju i edukaciju mladih kažnjenika“ vrijednog 1.037.761,96kn.

Projekt sufinancira Europska unija (85% sredstava) iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (15 % sredstava), a u okviru Poziva za prijavu projekata usmjerenih jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu.

Projekt se provodi u partnerstvu s Elektrotehničkom školom Split, Udrugom Mentor, Zajednicom Pape Ivana XXIII, Centrom za socijalnu skrb Split i Centrom za socijalnu skrb Omiš.

Cilj okruglog stola je prikaz šire slike vezane uz maloljetničku delinkvenciju s posebnim osvrtom na provođenje odgojne mjere Posebne obveze uključivanja u rad humanitarnih organizacija ili poslove komunalnog/ekološkog značenja. Želimo naglasiti važnost sustavnog unapređivanja kompetencija i profesionalnih kapaciteta stručnjaka koji se bave ovom problematikom, kao i važnost multidisciplinarne suradnje.

Okrugli stol je namijenjen socijalnim radnicima, psiholozima, socijalnim pedagozima, pedagozima i ostalim stručnjacima zainteresiranim za ovu temu.

Program:

program_ Okrugli stol