Održan humanitarni koncert “Najmanjima od najmanjih” za pomoć štićenicima Caritasa

Humanitarni koncert „Najmanjima od najmanjih“, u sklopu manifestacije Dana socijalne zauzetosti, održan je u subotu, 10. studenog u dvorani na splitskim Gripama.

Drugu godinu zaredom duhovna glazba privukla je više od sedam tisuća ljudi, koji su zajedno s izvođačima preko dva sata pjevali najpoznatije duhovne pjesme. Koncert je za cilj imao prikupiti sredstva za deset siromašnih obitelji korisnicima Caritasa Nadbiskupije Split.

Među domaćim duhovnim glazbenicima nastupali su: Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac, fra Marin Karačić, Alan Hržica, Božja pobjeda, Zbor Mihovil, Skac bend Split te VIS Aurora.

Čast vođenju koncerta pripala je Daniri Matijaci, dok je molitvenu meditaciju predvodio fra Ante Vučković. U ime organizatora manifestacije i koncerta Franjevačkog instituta za kulturu mira, riječi zahvale uputio je ravnatelj fra Bože Vuleta.

Svi oni koji nisu mogli doći na koncert, a žele podržati ovu akciju, svoj doprinos mogu dati kroz uplatu na račun otvoren u Splitskoj banci, IBAN HR7523300031545046751, s naznakom Donacija za humanitarnu akciju Najmanjima od najmanjih.

Na prošlogodišnjem koncertu prikupljeno je oko 180 tisuća kuna, a budući da je broj prodanih ulaznica nadmašio prošlu godinu, organizatori se nadaju da će i iznos prikupljenih sredstava biti veći.

Dio atmosfere možete pogledati u galeriji fotografija preuzetih sa facebook stranice „Dani socijalne zauzetosti“.

Facebook komentari

komentara

Comments are closed.