Najmanjima od najmanjih

15. prosinca je zaključena akcija “Najmanjima od najmanjih” koji je organizirao Franjevački institut za kulturu mira u sklopu manifestacije Dana socijalne zauzetosti.

„Najmanjima od najmanjih“ bio je najveći koncert duhovne glazbe u povijesti grada Splita, a održan je u prepunoj dvorani sportskog centra Gripe, u subotu 11. studenog 2017. godine.

Prikupljena sredstva u iznosu od 183.380,00 kn će biti proslijeđena deset obitelji . Obitelji su to čija djeca imaju teža oštećenja središnjeg živčanog sustava, odnosno mozga i leđne moždine, te su s obzirom na to ne mogu samostalno izvršavati osnovne životne funkcije kao što su hodanje i govor. Prikupljenim sredstvima obitelji će moći osigurati jedan period potrebne terapije te didaktička i motorna pomagala, kako bi im se olakšao svakodnevni život.

Uz sve teške životne situacije koje žive korisnici Caritasa, ovo je zasigurno jedan svijetli trenutak koji je pokazao i potvrdio snagu Ljubavi, snagu zajedništva.

U ime Caritasa Nadbiskupije Split i naših najmanjih jedno veliko hvala.

Neka Dobri Gospodin

blagoslovi i nagradi sve koji su sudjelovali i otvorili svoje srce za one koji su potrebi !

Neka Vas obasja Svjetlo Božića i donese radost u Vaš dom.