Ministranti sa splitskog Sućidra skupili 31.700 kuna i darovali novac potrebnim obiteljima

Već tradicionalno, ministranti župe sv. Andrije sa splitskoga Sućidra novac kojeg dobiju od župljana prilikom pomaganja župniku u blagoslovu obitelji, daruju za najpotrebnije. Tako je bilo i ove godine kada su skupili 31.700,00 kuna koje su namijenili za pet obitelji.

Naime, župnik don Ivan Čotić ne uzima novac pri blagoslovu obitelji dok ministranti uz slatkiše od većine župljana dobiju i pokoju kunu. Ta pokoja kuna svake godine sve je brojnija budući da su župljani upoznati kako najveći dio darovanog novca ide u karitativne svrhe.

Ministranti su tako u dogovoru sa don Ivanom i Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije s 31.700,00 kuna pomogli pet obitelji koje žive u vrlo teškoj materijalnoj situaciji, a kod nekih je veliki problem i bolest u kući. Jedna od tih obitelji je peteročlana obitelj s troje maloljetne djece, od kojih je jedno s posebnim potrebama. Žive u teškim socijalnim uvjetima, koju dodatno otežava samo 1.400,00 kuna ukupnih mjesečnih primanja.

Druga obitelj je četveročlana obitelj s dvoje maloljetne djece. Žive u teškim financijskim uvjetima. Na mjesečnoj razini nemaju stalna primanja, osim dječjeg doplatka u iznosu od 600,00 kn. Treća obitelj kojoj su pomogli župljani preko dara za ministrante teško je bolesna samohrana majka s troje djece koja živi u podstanarstvu. Jedno dijete je na studiju. Samohrani otac s troje djece, stopostotni invalid, četvrta je obitelj kojoj je namijenjen novac naših ministranata. Majka je obitelj napustila prije nekoliko godina, a sada su opterećeni i kreditom.

Posljednja obitelj je slučaj samohrane majke dvoje djece. Nedavno su pogođeni dvostrukom tragedijom – u razmaku od svega tri dana preminuli su otac i baka. Nalaze se u jakom lošem materijalnom i financijskom stanju te im je potrebna cjelokupna adaptacija stana i osnovnih životnih uvjeta.

Župnik i ministranti zahvaljuju svojim župljanima koji su i ove godine pokazali veliko srce za potrebnije od sebe jer samo zahvaljujući njihovu daru ministranti su sredstva skupili da bi ih mogli proslijediti djeci čije je djetinjstvo puno teže od njihova.

misija.slobodnadalmacija.hr

Facebook komentari

komentara

Comments are closed.