Božić nakon požara

Požar koji je ljetos ogolio naše zelene površine, također je ogolio i mnoge živote.  Obilazili smo opožarena područja, posjetili obitelji, slušali njihove priče i nastojali biti blizu im u teškim danima.

 Opasnost vatre, ukazala je opasnost i težinu  svakodnevnice jedne obitelji. Nakon susreta s njima nismo mogli ostati mirna srca i ne tražiti rješenje, te im ponuditi pomoć.

Obitelj je živjela u teškim uvjetima,  bez svjetlosti dana, u skučenom prostoru, zapuštenom, neprilagođenom osobi s invaliditetom. Sve je to oduzimalo radost svakodnevnice.

Nakon susreta s načelnikom općine Podstrana, gospodinom Mladenom Bartulović, dogovorili smo plan pomoći obitelji. Svatko prema svojim mogućnostima, otvorili smo se potrebi obitelji i krenuli na posao.

Općina Podstrana financijski je snosila sve troškove vezane za projekt prenamjene stana za osobu s invaliditetom, potrebni materijal, vodoinstalatere, elektro instalacije…

Naši volonteri su očistili prostor, rušili postojeće zidove, pripremili ga  za obnavljanje…

 

 

Tijekom preuređenja stana, obitelji smo trebali naći neko privremeno rješenje za smještaj. Ruku pomoći nam je pružila ustanova koja skrbi za starije i nemoćne “Lijepa Flora.” U trajanju od dva mjeseca,  besplatno su brinuli o našoj obitelji. Bili su njihov dom, pružili im ljubav, cjelovitu brigu i njegu.

Ovih dana je upravo završena priča jedne teške svakodnevnice.

Obitelj se vratila u svoj dom, dom pun svjetlosti, dom pun radosti.

 


Koliko god bila teška životna priča , uvijek se iznova pokaže kako zajedno možemo mnogo učiniti, kako svaki susret obogaćuje, i kako nakon istinskog susreta svi govorimo o istom: o snazi zajedništva, snazi ljubavi… djelotvornoj ljubavi.

 Lijepo je biti dio zajedništva čija snaga mijenja mnoge životne priče. Vjerujemo da smo svi donijeli posebnu toplinu Božića našoj obitelji te im tako obogatili i olakšali svakodnevnicu…

Ostaje nam sjećanje koje je poticaj na osluškivanje potreba mnogih neotkrivenih pojedinaca, mnogih obitelji…

Hvala svima koji sudjelovali, darovali sebe, te tako pokazali da je ipak plamen ljubavi jači od svega.

 

 

 

Facebook komentari

komentara

Comments are closed.