Krštenja u obiteljima s više djece i stipendije u 2018. godini

Ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije u utorak, 8. siječnja 2019. godine objavio je na svojoj web stranici vijest o krštenjima u obiteljima s više djece te o stipendiranju učenika i studenata za tekuću akademsku godinu.

U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji 2018. godine kršteno je 174 djece u obiteljima s četvero i više djece. Od toga je bilo 1 krštenje trojki (drugo, treće i četvrto dijete), 7 krštenja blizanaca (treće i četvrto dijete), 112 krštenja četvrtog djeteta, 37 krštenja petog djeteta, 13 krštenja šestog djeteta, 1 krštenje sedmog djeteta, 2 krštenja osmog djeteta te 1 krštenje desetog djeteta.

O krštenju djeteta u obitelji s četvero i više djece, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić upućuje obitelji čestitku, prigodnu knjigu s osobnom posvetom kao i novčani dar. U 2018. godini na taj način darovano je obiteljima 384.500 kn.

Također, nedavno je Caritas Nadbiskupije donio rješenja i podijelio 75 stipendija za ovu školsku i akademsku godinu. Od toga je 38 stipendija za studente u iznosu od 1000 kn mjesečno, te 37 stipendija za srednjoškolce u mjesečnom iznosu od 700 kn. Time je za stipendije predviđeno ukupno 559.800 kn.

Splitsko-makarska nadbiskupija zajedno sa svojim Caritasom želi sustavno pomagati i biti blizu obiteljima koje su otvorene daru života. Projekt dara prigodom krštenja obiteljima s brojnom djecom započet je 2002. godine. Jednako tako, budući da je kvalitetno obrazovanje i dobar odgoj ključ uspjeha i put boljitka, kako pojedinca tako i našega društva u cjelini, Nadbiskupija pomaže studentima i učenicima u njihovom školovanju te već dugi niz godina provodi stipendiranje preko Caritasa Nadbiskupije.

 

Facebook komentari

komentara

Comments are closed.