IN MEMORIAM – PROF. MARIJA KOVAČEVIĆ

Dana 05. studenog 2020. godine blago u Gospodinu, u 75. godini života, preminula je Marija Kovačević − jedna od prvih volonterki i zaposlenica Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije.

Prof. Marija Kovačević, rođ. 03. listopada 1945. u Omišu, u Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije prisutna je od 1991. godine, posebno u teškim ratnim vremenima kada je bila potrebna reorganizacija djelovanja Caritasa. Zajedno sa svojim  suradnicima  mnogo truda je uložila  oko traženja prostora gdje bi Caritas mogao djelovati.

Svako ljeto je s invalidima boravila na otoku Čiovo, u samostanu sv. Križa. Zajedno s „tetom“ Vinkom Luković je s ljubavlju bila ispomoć u kuhinji i desna ruka potrebitima.

Cijelo vrijeme njezinog djelovanja u Caritasu, pokazivala je kršćansku solidarnost, odgovornost i ljubav prema bližnjemu vidljivu kroz konkretna djela.

Posebnu ljubav i radost je pokazivala prema delinkventima o kojima je uvijek govorila pohvalno i motivirajući, gdje se posebno isticala njezina pedagoška zauzetost za život mladog čovjeka. Kao profesorica je poučavala učenike koji su imali problema s učenjema.

U molitvama zahvaljujemo Gospodinu za sve dobro koje je učinio preko Marije Kovačević i molimo Ga da je nagradi vječnim životom u zajedništvu svojih svetih.

Počivala u miru Božjem!

Pogreb  pokojne Marije bit će 06. studenog 2020. godine  u 15.00  sati na mjesnom groblju Katuni-Kreševo.