I TI si dio mene

Gotovo 800 obitelji nalazi se na nekom od programa pomoći Caritasa Nadbiskupije Split. Od toga se 300 obitelji nalazi na programu Povremene pomoći koji se sastoji od podjele paketa hrane. Kako bismo i dalje mogli što kvalitetnije odgovoriti na potrebe naših obitelji i time realizirati ovaj program, potrebna nam je i Vaša pomoć.
Stoga smo, u adventskom razdoblju od 1. 12. do 13. 12. 2019. pokrenuli Akciju ”I ti si dio mene”.

Za vrtiće i osnovne škole: Slatkiš tjedno za dijete jedno
Odvajajući igračku ili slatkiš, svako dijete i osnovnoškolac je imalo priliku darovati i obradovati jedno od 200 djece iz obitelji koje primaju pomoć Caritasa.

Za srednje škole: Umjesto kave za sebe, imam nešto za tebe
Svaki srednjoškolac mogao je donirati namirnicu ili potrepštinu s popisa, odričući se jedne kave u vrijeme trajanja akcije.

Za studente: Kava tebi, dar je meni.
Za 3000 osoba šalica kave pravi je luksuz.
Od samo kilograma kave može se napraviti 110 kvalitetnih šalica kava koje svakodnevno konzumiramo kod kuće ili u kafiću. Kupnjom barem pola kilograma kave, ovog Božića studenti su dobili priliku počastiti čak 55 osoba s jednom šalicom kave ili čajem.

U sklopu ove akcije, pokrenuta je i velika humanitarna akcija Sveučilišta u Splitu: ‘Ljubav na djelu – i ti si dio mene’ koja traje do 17. prosinca