Dodjela stipendija za 2020./2021. godinu

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, na prijedlog Upravnog vijeća nadbiskupijskog Caritasa, dodijelio je stipendije učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja.

 

Ove godine odobrene su stipendije za 46 studenata i 54 učenika srednjih škola. Visina stipendije za studente je 1000,00 kuna, a za učenike 700,00 kuna. Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa ove godine, nažalost, nema tradicionalnog zajedničkog susreta Nadbiskupa sa stipendistima.

 

Stipendiranje studenata i učenika redoviti je program Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije, a glavni kriteriji dodjele su socijalni status obitelji, redovito upisana godina studija te aktivnosti u župnoj zajednici. Iz godine u godinu, sukladno mogućnostima, raste iznos stipendija i broj stipendista. Tako su prošle godine  dodijeljene ukupno 72 stipendije, a ove godine njih 100.

 

Po primitku stipendije, stipendisti se uključuju u volonterski rad pri Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije ili u župnom Caritasu, kao znak zajedništva u Crkvi te solidarnosti i suradnje s potrebitima.

 

Facebook komentari

komentara

Comments are closed.