DAN BOLESNIKA I STARIJIH OSOBA

Lijepe stvari brzo postanu tradicija tako je i s danom bolesnika i starijih osoba  koje smo obilježili na spomendan Gospe Lurdske. Susret je započeo sa svetom Misom za bolesnike koja je održana u 16 sati, a predvodio ju je župnik don Ivan Terze uz koncelebraciju don Bože Grbeša. Sudjelovalo je više od dvjesto bolesnika i njihovih pratilaca. Za vrijeme propovijedi župnik je naglasio važnost sakramenta ozdravljenja kojeg često doživljavao kao sakrament prije smrti. Upravo suprotno, sakramenti su nam dani kao izrazi Božje ljubavi koje trebamo koristiti za spas duše i tijela, tako je i ovaj sakrament, sakrament ozdravljenja. To nije prvenstveno sakrament umirućih, nego je sakrament bolesnih da ih Krist ojača i ozdravi. Tijekom svete Mise svim bolesnicima podijeljeno je bolesničko pomazanje. Tako su se svi koji su bolesni susreli s Isusom liječnikom duša i tijela. Nakon svete Mise, uslijedilo je druženje u Oratoriju. Učenici i nastavnici medicinske škole izmjerili su svim zainteresiranima tlak i razinu šećera u krvi, a djelatnici župskog Caritasa pobrinuli su se za okrepu. Priredili su sendviče, kolače i piće tako da su svi oni koji su sudjelovali na Misi, bili i dionici zajedničkog druženja nakon mise. Zahvaljujemo svima koji su se potrudili oko organizacije Dana bolesnika i donijeli malo radosti u težak život svakog bolesnika te pridonijeli lakšem podnošenju svakodnevnih briga, boli i poteškoća.

preuzeto:  www.salezijanci-split.com