Caritas organizira prikupljanje i podjelu udžbenika za osnovne škole

Akcija podjele udžbenika

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije i ove godine organizira prikupljanje i podjelu udžbenika za osnovne škole. Roditelji koji to žele, mogu udžbenike donijeti osobno u Caritas, Zrinsko-frankopanska 43, ili pak predati u školu odakle će ih Caritas organizirano preuzimati.

Podjela udžbenika prvenstveno je namijenjena učenicima čije su obitelji lošijeg imovnog stanja. Udžbenici će se dijeliti uz preporuku župnog ureda ili Centra za socijalnu skrb u kojoj treba biti navedeno koliko djece iz dotične obitelji pohađa osnovnu školu. Caritas će udžbenike primati i dijeliti svaki radni dan u vremenu od 9,00 do 11,00 sati čitavo ljeto, počevši od dana završetka nastavne godine.

Dosadašnje akcije razmjene udžbenika ocjenjuju se vrlo uspješnima, jer je vrijednost podijeljenih udžbenika iznosila preko 150.000,00 kuna na godišnjoj razini. Caritas stoga poziva roditelje i učenike da i ovaj put iskažu svoju solidarnost s onima koji su lošijeg imovnog stanja i teško im je izdvojiti za nove udžbenike.

Slike prijašnjih akcija prikupljanja udžbenika 🙂