Baka Zorka uselila u novi dom i počastila kavom

Sukladno obećanju završena je kompletna ada ptacija prostorije u bivšim barakama “Lavčevića”, a 89-godišnja Zorka Biljak uselila je u svoj novi dom, u kompletno uređen i nanovo adaptiran prostor u Podstrani te je u subotu 9. rujna ispunila svoje obećanje i skuhala kavu za splitsko-dalmatinskoga župana Blaženka Bobana, ravnateljicu Caritasa Nadbiskupije Split sestru Vlatku Topalović, dogradonačelnika Splita Nina Velu, načelnika Podstrane Mladena Bartulovića i ostale.

Projekt je financirala Općina Podstrana u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Splitsko-makarskom nadbiskupijom, Caritasom Nadbiskupije Split i gradom Splitom. Načelnik Bartulović zahvalio je svima koji su sudjelovali u projektu naglasivši da je to samo jedan u nizu projekata koji namjeravaju realizirati.

Požar je bio glas onih koji su godinama šutjeli i živjeli u teškim uvjetima, podnosili i borili se sa situacijama koje je život donosio.
Požar je ogolio i otkrio sadržaj našeg srca –  ljubav. Učinio nas osjetljivijim za one koji su u potrebi,  te nas nagnao na činiti dobro  i posvjestio da jedni bez drugih ne možemo. Dok smo dijelili težinu naših obitelji pogođenih požarima, tražili smo načine kako utjeloviti ljubav, tj. biti djelotvorna ljubav – CARITAS.
Danas smo bili dio radosti koju je doživjela baka Zorka, istaknula je ravnateljica Caritasa s. Vlatka.

Baka Zorka je rekla da je Bog čuo njezin vapaj i pogledao na njezin život te da je došlo vrijeme života dostojna čovjeku. Zahvalnost je izrazila nebrojeno puta svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta te brojnima koji su joj bili blizu. Snaga  kojom se pomaže otkrila se u zajedništvu, povjerenju kojeg imamo i kojeg smo iznova spremni dati jedni drugima.
To potvrđuje i sljedeći projekt, kazala je ravnateljica Caritasa te dodala: „U ponedjeljak počinjemo sličan projekt u kojem ćemo jednoj obitelji iz susjedstva preurediti stan te ga prilagoditi osobi s invaliditetom kako bi što jednostavnije živjela svakodnevnicu. Dok traje preuređenje, Nadbiskupija je osigurala obitelji privremeni smještaj. U projektu sudjeluju Splitsko-makarska nadbiskupija,  Caritas Nadbiskupije Split, Splitsko-dalmatinska županija, općina Podstrana i grad Split. Podrška su nam i Caritasi mnogih naših nadbiskupija/biskupija.
Također, župan je obećao pomoći stambeno zbrinuti jednoga našeg korisnika koji na istom području samotno živi  petnaest godina bez struje i vode. Nadam se da će nam ovo iskustvo učvrstiti zajedništvo i povjerenje te biti korak za mnoge buduće projekte neovisno o izvanrednim situacijama.“

Preuzeto s: Splitsko – makarska nadbiskupija

Facebook komentari

komentara

Comments are closed.