Akcija 72 sata bez kompromisa obogatila Caritas Nadbiskupije Split

Volonterska akcija “72 sata bez kompromisa“, koja se održava već nekoliko godina na nacionalnoj i međunarodnoj razini, ove godine održala se diljem lijepe naše u razdoblju od 18. do 21. listopada.

Jedan od domaćina akcije bio je i grad Split koji je okupio nekoliko stotina volontera. Okupljanje je započelo u četvrtak zajedničkim misnim slavljem u dvorani Studentskog centra na Kampusu kojeg je predvodio don Vinko Beus, a pjevanjem animirao SKAC bend.

Kroz dva dana intenzivnog rada mladi volonteri obavljali su različite poslove, a dio volontera darujući samog sebe obogatio je i Caritas Nadbiskupije Split. U Obrtničkoj školi Split organizirana je akcija šišanja i uređivanja  korisnika Caritasove pučke kuhinje te prikupljanja namirnica za socijalno ugrožene obitelji  koje će se u obliku paketa darovati najpotrebitijim obiteljima.

Na završetku 5. velikoga volonterskog maratona „72 sata bez kompromisa“ misno slavlje za sve volontere na području Splita i okolice,  predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u nedjelju, 21. listopada u Sveučilišnom kampusu u Splitu.

Zahvaljujemo volonterima i organizatorima što su još jednu godinu zaredom  bezuvjetnim darivanjem ispunili srca naših korisnika te svojom ljubavlju i blizinom ukazali na dostojanstvo svake osobe.